Het begon allemaal in 1989

Jeroen van Roekel startte met fietsen op een BMX. Dat duurde niet lang: na het zien van een mountainbike was hij om. Hij kocht de eerste mountainbike die hij zag. Dat was het begin van zijn passie.

1990

Een tijdlang deed Jeroen zelfs mee aan races om zijn mountainbikevaardigheden te testen, maar hij ontdekte al snel dat relaxen en het bewonderen van de nieuwste uitrusting hem meer aanstond

2014

Aankoop van het gebouw

Sinds eind jaren ’90 begon het idee van een Mountainbike Museum al te groeien bij Jeroen. In 2014 vond hij daar in samenwerking met de Gemeente Arnhem de ideale plek voor: een oud schoolgebouw aan de Kemperbergerweg 5a. Perfect voor een retro museum!

2015

Openingvan het Mountainbike Museum!

12 juli 2015 werd het Mountainbike Museum geopend door niemand minder dan Bart Brentjens, tienvoudig Nederlands kampioen mountainbiken!

2019

Verbeteringen in het museum

Het verbeteren van het museum is een continue inspanning, na een paar jaar is het echt merkbaar dat er meer aandacht is voor de sport en we blijven het gebouw, de faciliteiten en de collectie verbeteren

2020

5 jaar Mountainbike Museum!

In 2020 viert het museum haar vijfjarig bestaan. In die tijd is er veel gebeurd! Het museum is uitgegroeid tot verzamelplek voor alle mountainbike enthusiasts. In 2019 is er een Trailcenter bij het museum toegevoegd, compleet met douches, kleedruimtes en lockers. In de toekomst hopen we het Mountainbike Museum nog verder te ontwikkelen: we krijgen er geen genoeg van!