‘Mountainbike Museum, óns museum.’

Onze Missie & Visie

Het Mountainbike Museum & Trailcenter heeft zichzelf de missie gegeven om te fungeren als community, iedereen is welkom.

Missie

Wij laten ons publiek zien waar de passie voor mountainbiken ooit is begonnen, vertellen hoe het mountainbiken zich ontwikkeld heeft en waar natuur en bewegen bij mountainbiken samen komen. Dit doen we in de prachtige bosrijke omgeving van Arnhem!
In ons retro museum en trailcenter staat de tijd even stil. Het enthousiasme van liefhebbers komt bij elkaar en je kunt op je eigen niveau de sport ervaren.

Deel van die missie is ook om mensen te onderwijzen over de sport, de materialen, de community en de mogelijkheden. Zo willen we cultureel erfgoed overbrengen. Materieel erfgoed in de vorm van mountainbikes, en immaterieel erfgoed als het gaat om de mountainbike-cultuur.
Jeroen van Roekel wil het mountainbiken toegankelijk maken voor anderen. Hoe?
Zoveel mogelijk mensen op een mountainbike krijgen: dát is het doel.
We laten je graag kennis maken met de omgeving: het prachtige Arnhem met al haar bossen en heuvels

Bij ons mag je op adem komen, genieten van het moois dat mountainbiken je heeft gebracht.
Je ervaart wat bewegen in de natuur je brengt. Onze missie is geslaagd als onze bezoekers vertrekken met een glimlach, en een ontspannen en fit gevoel. Dan is ons werk gedaan!

Visie

We willen mensen ook in de toekomst blijven enthousiasmeren om te gaan en blijven mountainbiken.

Onze organisatie is een particulier initiatief. In bijna vijf jaar tijd is het uitgegroeid tot een verzamelplek voor mountainbike liefhebbers. Iedere organisatie wil zich blijven ontwikkelen, blijven groeien. We willen graag een vereniging oprichten vóór en door mountainbike liefhebbers. Een vereniging waarbij de liefde voor de sport centraal staat. Samen fietsen, workshops, bijeenkomsten en kennis delen staan hierbij centraal. Zo geven we de sportiviteit en vitaliteit in de gemeente Arnhem (en hopelijk ver daarbuiten) een boost!

Groen, groener, groenst

Mountainbiken is een natuurvriendelijke sport. Wij willen gebruikmaken van onze liefde voor de natuur: ervoor zorgen dat er beter wordt gezorgd voor het milieu. Dit doen we bijvoorbeeld door opschoonritten te organiseren en fietsers bewust te maken van hun impact op de omgeving. We voeren dit ook door in ons museum: veel van onze materialen zijn hergebruikt, van de collectie mountainbikes tot aan de sta-tafels in de hal, die gemaakt zijn van oliedrums.

We willen dit alles vooral sámen bereiken.

Mountainbike Museum, óns museum.